Дропшиппінг в Україні не підпорядковується жодним установам, фактично ніяк і ніким не контролюється, а тому він розвивається бурхливо і хаотично. Як наслідок, одні дропшиппери спершу шукають роздрібних покупців, а тоді передають замовлення постачальникам, а інші – спочатку викупляють значний обсяг товару, а тоді вже займаються продажем, упаковкою та відправкою від свого імені. Враховуючи ці особливості ринку, віднедавна команда МійДроп розробила комплекс програмних рішень у версії для постачальників, щоб дропшиппери могли подавати оптові замовлення.

Розвивайте свій бізнес разом із МійДроп! Друкуйте маркування на посилки, шукайте товари за штрих-кодами та багато іншого – https://bit.ly/3qStmqB


Крок 1. Увімкнути поле оптових цін для товарів

Після авторизації у своєму обліковому записі CRM МійДроп для версії постачальників перейдіть у розділ "Налаштування" → підрозділ "Склад" → поставте галочку навпроти пункту "Увімкнути поле «Опт ціна»" → натисніть кнопку "Зберегти".

Тепер у картці будь-якого товару під час її створення чи редагування відображатиметься поле "Опт ціна". Вкажіть ціну в гривнях для тих товарів, які продаватимуться оптом, для інших – залиште поле незаповненним.

За потреби додайте альтернативні поля оптової ціни в умовних одиницях, наприклад, в євро чи доларі США. У такому разі ціна в гривнях буде автоматично вираховуватись по вказанному курсу. Для цього перейдіть у розділ "Налаштування" → підрозділ "Склад" → позначте галочкою пункт "Включити поле ціни в у.о. для товарів" → впишіть лише числове значення курсу іноземної валюти → натисніть кнопку "Зберегти".

Важливо! Після вказання чи редагування курсу іноземної валюти в налаштуваннях усі ціни в гривнях автоматично перерахуються для товарів, в яких вказуватиметься ціна в у.о.

Після цього в картці товару в режимі створення чи редагування відображатиметься поле "Опт ціна в у.о." відразу після опт. ціни в гривнях.

Важливо! Після збереження певного товару з тільки-но вказаною опт ціною в у.о. оптова ціна в грн. автоматично перерахується за курсом, вказанним у налаштуваннях.


Крок 2. Дозволити дропшипперам подавати оптові замовлення

Як тільки включені поля опт ціни та вказані всі відповідні значення у картках потрібних товарів сам постачальник чи його менеджери можуть створювати оптові замовлення. Відмінність від роздрібного полягає лише в тому, щоб у пункті "Тип замовлення" обрати "Опт". Для цього також спершу слід обрати певного дропшиппера.

Якщо потрібно зробити цю опцію доступною для дропшипперів, то є два шляхи: дозволити подавати оптові замовлення усім без виключення або лише конкретним продавцям. У першому випадку перейдіть у розділ "Налаштування" → підрозділ "Дропшиппери" → позначте галочкою пункт "Дозволити дропшипперам подавати оптові замовлення" → натисніть кнопку "Зберегти".

У другому випадку перейдіть у розділ "Дропшиппери" → оберіть потрібного дропшиппера → відкривши його профіль, натисніть кнопку "Редагувати".

Тепер позначте галочкою пункт "Дозволити дропшипперу подавати оптові замовлення" → натисніть кнопку "Зберегти".

Важливо! Цей пункт відображається лише за умови, що в цілому на рівні певного облікового запису постачальника в налаштуваннях дропшипперам заборонено подавати оптові замовлення. ↓


Крок 3. Протестувати всі можливості нових функцій

На фінальному етапі створіть оптове замовлення чи попросіть дропшиппера зробити це, щоб на власні очі переконатися, що все налаштовано коректно. Під час створення замовлення той чи інший дропшиппер матиме вибір – Дроп чи Опт.

Важливо! У разі оптового замовлення для дропшиппера відображатимуться лише ті товари, в яких вказана опт ціна.

Після оформлення оптового замовлення постачальник зі свого боку і дропшиппер зі свого побачать позначку "Тип замовлення: Опт". Якщо така графа не відображається, то мається на увазі звичайне дроп замовлення.

Переглянути список оптових замовлення можна в розділі "В роботі" або "Всі замовлення".

Аналогічним чином можна переглянути статистику щодо оптових замовлень.

Важливо! За замовчуванням всі оптові замовлення створюються зі статусом виплати дропшипперу "Виплачено", бо зазвичай оптовий покупець оплачує весь товар наперед. Однак за потреби можна це змінити. Для цього перейдіть у розділ "Налаштування" → підрозділ "Дропшиппери" → позначте галочкою пункт "Виставляти статус «Виплачено» автоматично для оптових замовлень після їх створення" → натисніть кнопку "Зберегти". Після цього всі нові оптові замовлення створюватимуться зі статусом виплати дропшипперу "Не виплачено".


Крок 4. За потреби налаштувати індивідуальні знижки дропшипперам на оптові замовлення

Нагадуємо нашим користувачам, що в CRM МійДроп вже давно створено модуль персональних знижок для певних груп дропшипперів. Ті, хто раніше вже налаштовував і використовував його, тепер можуть застосувати знижки не лише для дроп цін, але й для опту. Відповідно також можна відредагувати раніше додані налаштування знижок і поширити їх і на опт ціни.

Познайомитися з модулем індивідуальних знижок дропшипперам можна за цим посиланням.

Настройка индивидуальных скидок дропшипперам
Детальная инструкция по использованию модуля с видеоуроком

Розвивайте свій бізнес разом із МійДроп! Інтегруйтеся з Google-таблицями, організовуйте роботу з дропшипперами та багато іншого – https://bit.ly/3qStmqB