Бувають ситуації, коли в CRM пишеться, що замовлення з накладеним платежем отримано клієнтом, проходить час, а дропшиппер досі не може запросити їх на виплату.

Причина №1

Буває, що на відділенні Нової Пошти працівник вказує не той статус ТТН для замовлення, в якому є накладений платіж і через це статус не змінюється автоматично на той, що відповідає отриманному накладеному платежу. В такому випадку треба спробувати оновити статус ТТН вручну. Це може зробити як дропшиппер, так і постачальник.

Якщо цей спосіб не допоміг, тоді дивіться причину №2.

Причина №2

Або ви вказали в налаштуваннях, у розділі Дропшиппери, що "Дропшиппер може подати замовлення на виплату тільки після того, як забрано накладений платіж".

І замовлення, яке не доступне до виплати було створене з "Контроль оплати", тобто з отриманням накладеного платежу на розрахунковий рахунок. А це значить, що Нова Пошта не повідомляє про статус банківського переказу через своє API і відповідно CRM не може автоматично змінити статус про те, що накладений платіж отримано.

Відповідь Нової Пошти стосовно цього питання:

Тому лишається два варіанти: або відключити налаштування "Дропшиппер може подати замовлення на виплату тільки після того, як забрано накладений платіж", або вручну чи массово змінювати статус отриманої наложки в замовленнях.

При редагуванні замовлення із статусом Продаж є така галочка:

Також у розділі Всі замовлення над таблицею замовлень є пункт Грошові перекази. Відкривши його ви побачите підрозділ Автоматичний контроль сум.

Нова Пошта час від часу надсилає таблицю зі звітом про виплати накладених платежів або банківських переказів на розрахунковий рахунок. Цей розділ в CRM для того, щоб швидко і автоматично звірити ці дані з тими, що містяться в системі.

Зліва вкажіть список ТТН, що треба звірити і які надіслала в звіті служба доставки, кожну напишіть з нового рядка. Справа вкажіть суми відповідних накладених платежів. Далі натисніть кнопку "Перевірити". Нижче з'явиться таблиця: зеленим кольором будуть позначені ТТН, чиї суми накладеного платежу і в CRM, і на Новій Пошті співпали, а червоним – ТТН з розбіжностями в сумах.

За потребою виділіть певні ТТН та натисніть на кнопку "Провести". Тепер в CRM вони матимуть статус "Накладений платіж отримано".